0
0

کتابچه ایمنی جوشکاری

2648 بازدید

هر روز جوشکاران بسیاری در صنایع مختلف از دما و حرارت بالای جوشکاری استفاده می کنند تا فلزات را به هم متصل سازند، یا برشکاری کنند. در طول سالهای گذشته مهندسان روش های مختلف جوشکاری را ابداع کرده اند که در همه این روش ها ترکیب اکسیژن، جرقه و گازهای قابل اشتعال انرژی لازم برای جوشکاری و برشکاری را فراهم می آورد؛ الکتریسیته فشار قوی نیز برای جوشکاری قوس الکتریکی استفاده می شود.

خطرات جوشکاری به روش جوشکاری مورد استفاده و محل انجام عملیات جوشکاری بستگی دارد. برای این که کار جوشکاری ایمن باشد باید قوانین و مقررات آن رعایت شود.

جوشکاری از جمله فعالیت های خطرناک محسوب می شود که در صنایع به ویژه صنعت نفت به عنوان صنعتی فرایندی دارای ریسک حریق بالا و از اهمیت بسیار ریادی برخوردار است. بر اساس گزارش های سازمان OSHA، ریسک حوادث منجر به فوت در جوشکاری، به ازای زندگی کاری هر 10000 کارگر بیش از 4 مرگ است. با رعایت نکات ایمنی در فعالیت های جوشکاری، می توان ار بروز حادثه برای جوشکار پیشگیری کرد و جوشکاری را یک فعالیت ایمنی تلقی کرد. اما در صورتی که به نکات ایمنی جوشکاری بی اعتنایی کنیم یا به طور سطحی با آن برخورد کنیم، ممکن است جوشکاران با خطراتی نظیر برق گرفتگی؛ مسمومیت با گازها؛ بخارات و فیوم های جوشکاری، پرتوها، انفجار و آتش سوزی مواجه شوند که هر یک به تنهایی می تواند آسیب های مهلکی را برای جوشکار و حتی اطرافیان وی در بر داشته باشد.
حفظ ایمنی جوشکاران به تفهیم نکات ایمنی مربوط به عملیات جوشکاری و کنترل خطرات آن مربوط است. کنترل خطرات جوشکاری شامل حفاظت چشم، استفاده ار البسه و تجهیزات حفاظتی و استفاده از تجهیزات ایمن و مناسب است که در این مجموعه سعی شده است تا برای آشنایی کارکنان، مخاطرات جوشکاری و نکات ایمنی مربوط به آن به اختصار بیان شود، در صورت نیاز به اطلاعات بیشتر توصیه می شود به دستورالعمل جوشکاری و برشکاری وزارت نفت مراجعه شود.

آیا این مطلب را می پسندید؟
https://persianacademy.net/?p=2015
اشتراک گذاری:
واتساپتوییترلینکدین
برچسب ها:

باکس دانلود

راهنما
جهت دانلود کتابچه ایمنی جوشکاری روی دکمه دانلود کلیک نمایید.

نظرات

0 نظر در مورد کتابچه ایمنی جوشکاری

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

هیچ دیدگاهی نوشته نشده است.